Limon Çeşitleri

ENTERDONAT

Dünyada en çok Türkiye de çıkar. En erkenci türdür,depolama yapılmaz. Meyve suyu oranı düşük 5 limondan birisidir. Aralık ayı sonlarında aşırı olgunlaşır ve dalından düşer. Kabuğu açık yeşil,parlak ve incedir. Meyvenin uç kısmı bir tarafa yatıktır.

İTALYAN

Sadece Türkiyede özellikle Mersinde üretilir. Çok çekirdeklidir (yaklaşık 8-9). Dayanıklıdır ve bol ürün verir. Kabuğu limon sarısı ve orta kalınlıktadır. Meyvenin uç kısmı kısa belirgin ve sivridir.

LAMAS

Ağaçları güçlü ve verimlidir. Kabukları ince ve pürüzsüzdür. Türkiye de üretilen en kaliteli limon çeşitidir. 9 ay süre ile depolanabilir. Suludur. Uzun silindir şeklindedir. Meyve kabuğu açık yeşil sarı / limon sarısıdır. Aynı zamanda düzgün ve parlaktır.

MAYER

Bu tür limonlar; eylülde limon gibi ekşi kış boyunca tatlı limon, ilkbahar boyunca ise tatlı portakal gibidir. Meyvenin rengi koyu sarıdır. Şekil olarak yuvarlak ve küçüktür. Yumuşak ve ince kabuklu olmasıyla birlikte;eti çok suludur.